KONTAKTIRAJTE NAS

Može li najam vozila biti povoljniji od kupnje ili leasinga?

AnitaMatas
Podijelite: Facebook Twitter

Već dugi niz godina živimo u okruženju koje nas uvjerava da posjedovanje stvari često nije najbolja opcija, i da su isplativiji modeli u kojima samo plaćamo korištenje, kada i koliko nam treba.

Automobili su jedan od prvih segmenata koji je započeo ovakav trend, a danas ga slijede gotovi svi.. Razumljivo je da ako nam nešto treba na par dana sigurno najam predstavlja bolji izbor, primjerice najam rent-a-cara na poslovnom putovanju.

No da li je najam za nas povoljniji na dulji rok, mjesec, godinu ili čak kao trajno rješenje?

Zar se u toj situaciji ne nameće logično pitanje: ako je tome tako, i onaj koji nama daje nešto u najam je to morao kupiti, kako se njemu kupovina isplati, a nama ne?

Odgovor je ipak da, najam se isplati, ali samo kada onaj tko nam ga pruža raspolaže s nekoliko neizostavnih komponenata: iskustvom, financijskim i ljudskim resursima, kvalitetnom mrežom partnera i dobavljača, vodećom tržišnom pozicijom, i najvažnije, fokusom na uslugu i zadovoljstvo klijenta povrh svega ostalog. Glavni preduvjet je da iza svega stoji istinski mobility provider koji unutar kompanije posjeduje cjelovitu ekspertizu upravljanja voznim parkom i duboko poznaje čitav ciklus korištenja vozila, od same kupnje, održavanja, najma, pa do konačne prodaje kao rabljenog. Upravo u tome leži odgovor na pitanje, kako se onome koji daje u najam isplati kupiti vozilo.

Kada u pozadini stoji iskusna organizacija potpuno posvećena optimizaciji svih aktivnosti vezanih uz vozilo, stvara se dodana vrijednost koja donosi razinu uštede i benefita koju pojedinac ili manja kompanije jednostavno ne mogu generirati.

Istina je da većina nas ne želi razmišljati kako pojmovi poput; samo pridržaja, DOT oznake na gumama, kulance po isteku jamstva, normativa servisa za izmjenu kočnica, pravnog osnova osiguravatelja, asistencije u inozemstvu, RTV pristojbe, indeksa brzine i nosivosti pneumatika, ili pak otklona osiguravatelja, utječu na troškove kada kupimo automobil.

Prednosti najma vozila na dulji rok su brojne, a u trenutnim okolnostima kada se automobilska industrija suočava s velikim problemima u proizvodnim lancima, i ne uspijeva osigurati isporuke, najam predstavlja idealno rješenje za premostiti 2-3-6 ili više mjeseci čekanja. Uobičajene uštede u angažmanu kapitala, jednostavnoj proceduri ugovaranja bez kompliciranih odobrenja i jamčevina, i trenutna dostupnost modela iz svih kategorija automobila čine višemjesečni najam pametnim odabirom.

Viator Drive nudi upravo takav proizvod!

Viator drive dugoročni najam vozila

5 načina na koji najam smanjuje vaše troškove

Viator Drive je usluga najma vozila koja nudi laku i ugodnu alternativu posjedovanju automobila.

Za kupca koji razmišlja o najmu automobila postoji samo jedna mjesečna brojka koja uključuje sve osim goriva. Za ispravno sagledavanje taj iznos treba usporediti sa svim pojedinačnim troškovima tradicionalnog posjedovanja automobila, uključujući depozit, mjesečna plaćanja leasinga, osiguranje, porez, servisiranje i popravke, gume…

Kada zbrojite te troškove, najam će biti vrlo blizu ili čak jeftiniji.

Iako ukupni trošak može biti usporediv, najam dolazi s mnogim dodatnim pogodnostima koje korisnici često ne uzimaju u obzir. Ove dodatne pogodnosti smanjuju rizik i dugoročno uštede novac.

Evo 5 načina na koje vam najam može uštedjeti novac u usporedbi s tradicionalnim vlasništvom automobila:

Viator drive dugoročni najam

1. Fleksibilnost bez dugoročnih obveza

Nekad se govorilo da imaš posao za cijeli život. Danas se zapošljavanje sastoji od zamjene poslova, različitih poslodavaca, a ponekad i razdoblja bez posla ili čak godišnjih odmora. Najam korisnicima daje dodatnu fleksibilnost; ako su suočeni s nezaposlenošću ili smanjenim primanjima, tada mogu pauzirati ugovor i vratiti automobil. Umjesto da bude zaključan u ugovoru o leasingu ili kreditu do 60 mjeseci, klijent je potpuno slobodan u odlučivanju kada i koliko automobil koristi…

2. Oslobađa kapital u vašem automobilu

Tradicionalna izravna kupnja ili leasing će vezati kapital kupca u automobil na 4 i više godina. Većina kupaca ne prestaje razmišljati o tome kako bi se tih 20.000 Eura moglo potrošiti negdje drugdje – u kućanstvu, dionicama ili uložiti u štednju. Najam automobila ima upravo efekt oslobađanja kapitala.

3. Eliminira nesigurnost amortizacije

Korisnici najma ne moraju brinuti o amortizaciji vozila. Umjesto toga, svakih nekoliko mjeseci Viator Drive mijenja novijim modelom. S prijelazom na elektrifikaciju, fokusom na utjecaj na okoliš i rastućim troškovima poreza i goriva, sada možda nije pravo vrijeme da se vežete uz skupo vozilo na 4 ili 6 godina. Zapamtite, uz tradicionalni leasing plaćat ćete isti iznos u 6. godini kao i u prvoj godini, ali za automobil star 6 godina. Uz najam, korisnik može biti bezbrižan znajući da taj rizik nije na njegovim plećima.

4. Omogućuje vam konsolidaciju na manje automobila i uštedu novca

Usluga najma omogućuje korisniku jednostavno prebacivanje između različitih vrsta automobila. Dakle, ako vam je potreban veliki SUV na određeno vrijeme, zamijenite automobil. Ako želite isprobati električno vozilo, zamijenite automobil. S vremenom kupci nauče prepoznati da umjesto posjedovanja više od jednog automobila za različite potrebe, mogu jednostavno mijenjati automobile prema potrebi.

5. Ne utječe na Vašu kreditnu ocjenu

Najam automobila ne smatra se zajmom i stoga ne utječu na kreditnu ocjenu korisnika. To znači da ako korisnik treba financiranje za druge izdatke, pokazat će nižu razinu duga u usporedbi s uzimanjem tradicionalnog vozila u leasing ili na kredit.

To pak može pomoći u dobivanju financiranja, ili čak u nekim slučajevima postići nižu kamatnu stopu.

Što napraviti:

Za sve kupce koji razmišljaju o promjeni vozila ili koji možda nisu sigurni koliko dugo će im trebati automobil, sada je pravo vrijeme da pogledaju ponudu Viator Drive najma vozila.